Daniel Țuchel: ”Vreau să fiu acel primar care merge pe stradă pe jos”

Publicat pe Actualizat pe

Articol de laudă din Viața liberă/ miercuri, 18 iulie 2012

I.

Reporter – Ce nu are acum Tecuciul şi va avea după patru ani?
Daniel Țuchel – Va avea primar, pentru că în ultimii ani, după părerea mea nu a avut. În ultimii ani, Tecuciul, în opinia fostului primar, a însemnat străzile 1 Decembrie şi Gheorghe Petraşcu. Tecuciul este mult mai mare, iar problemele oamenilor sunt multiple. Vreau să fiu acel primar care merge pe stradă pe jos, care stă de vorbă cu oamenii, care le rezolvă problemele imediat printr-un telefon. Nu să vină să facă cerere şi să mai vedem. Şi dacă voi reuşi acest lucru vă promit că peste patru ani voi lua peste 70 la sută la Primărie!

II.

Reporter – Cum veţi stimula crearea de locuri de muncă?
Daniel Țuchel – Tecuciul a avut o oportunitate pe care n-a exploatat-o. S-au desfiinţat două unităţi militare şi terenurile lor, situate în intravilanul localităţii, 25 de hectare, sunt în proprietatea municipalităţii, şi zac de opt ani de zile. Am contactat o firmă de proiectare şi am comandat un PUZ pentru un centru de afaceri. Din cele 25 de hectare, pe vreo 10-12 putem construi hale de producţie pe care să le putem pune la dispoziţie celor care doresc să creeze locuri de muncă. Agenţii economici pot beneficia de de facilităţi la plata taxelor şi a impozitelor, în schimbul locurilor de muncă.

III.

Reporter – Ce v-aţi propus să faceţi concret pentru tecuceni?
Daniel Țuchel – Eu cred că în patru ani vom reuşi să acoperim Tecuciul, sută la sută cu apă curentă şi canalizare. Vreau să demarez un proiect de reabilitare termică a tuturor blocurilor, deoarece cheltuielile cu încălzirea şi întreţinerea sunt tot mai mari pentru o populaţie îmbătrânită şi care trăieşte dintr-un venit tăiat, pensia. Va trebui să economisim banii pentru că foarte mulţi au fost risipiţi pe apa sâmbetei. De ce? Pentru că deşi apa, canalizarea, iluminatul public, salubritatea sunt atributul autorităţii locale, fosta conducere a luat decizia externalizării lor, cu nişte costuri foarte mari. Bugetele de dezvoltare au fost mici în ultimii ani, sursele de finanţare guvernamentale şi europene au lipsit, motiv pentru care Tecuciul nu a avut posibilitatea să se dezvolte aşa cum au făcut-o oraşele din jur, Focşani sau Bârlad, unde noi mergem cu familiile la plimbare sau cumpărături. Nu venim la Galaţi, că nu avem drum. Până la Bacău, deşi sunt o sută de km, facem jumătate din timp.

 

Situația actuală, realitate crunt de dezamăgitoare!

I.

Reporter – Ce  nu a avut Tecuciul în mandatul istoric al lui Țuchel?
Tecuceanul – Nu are un primar corect ci unul care minte cum respiră.  Are un primar  care merge pe stradă cu Roverul nu pe jos așa cum a promis, un primar care nu stă de vorbă cu oamenii sau se face că stă de vorbă doar cu cei care așteaptă ore în șir umili la ușa sediului de partid, un primar căruia îi adresezi o cerere și  te anunță că îți răspunde în termen de 30 de zile (după 2 zile tu ești deja cu mortul pe masă! Răspunsul vine după 30 de zile, dar nu mai contează).  Cele 70% procente au în fața lor un mare MINUS! -70% simpatie din partea tecucenilor pentru Daniel Țuchel.

II.

ReporterCum a stimulat crearea de locuri de muncă?
Tecuceanul– Tecuciul a avut o oportunitate pe care n-a exploatat-o. S-au desfiinţat două unităţi militare şi terenurile lor, situate în intravilanul localităţii, 25 de hectare, sunt în proprietatea municipalităţii. Din cele 25 de hectare, o parte  au fost dăruite pentru folosință prietenului Cristi Șerban de la Raiffeisen. Cadou din partea din primarului Țuchel.  Astfel edilul a creat UN LOC DE MUNCĂ din cele 3000 promise.

III.

ReporterConcret, ce a făcut sau nu a făcut Țuchel pentru tecuceni?
Tecuceanul –Apă curentă şi canalizare se face datorită lui Eduard Finkelștain și a fostei admnistrații. Proiectul de reabilitare termică a tuturor blocurilor, promis cu mare gălăgie de Țuchel, a fost doar praf în ochii fraierilor. Nu a economisit bani ci   foarte mulţi au fost risipiţi pe apa sâmbetei pe chefuri, baluri, mega spectacole pentru etalarea grandomaniei grandomanului cu nişte costuri foarte mari. Cu un asemenea primar Tecuciul nu a avut și nu va avea posibilitatea să se dezvolte aşa cum au făcut-o oraşele din jur, Focşani sau Bârlad, unde noi mergem cu familiile la plimbare sau cumpărături că e mai ieftin.

Mai trageți și voi concluzii. Dar aveți grijă să vi le amintiți când veți pune ștampila de vot, când în prag de alegeri ne va arunca, în vederea deja obosită, praf de panseluţe, borduri, asfalt şi deja binecunoscută combinaţie de pâine şi circ.

Reclame

Un gând despre „Daniel Țuchel: ”Vreau să fiu acel primar care merge pe stradă pe jos”

    ZÂMBAREŢUL !!! a spus:
    29 septembrie 2015 la 14:45

    Un primar care nu sta intre oameni (alegatorii sai), sa simta pulsul orasului, sa comunice cu populatia ca un om de rand, sa afle totul despre comunitate si sa puna pe hartie si in planurile administratiei locale nevoile primare ale cetatenilor, nu doar ce viseaza el noaptea,…..NU MERITA SA FIE PRIMAR !!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s