Sete de Şcoală

Publicat pe Actualizat pe

Toate  grădinițele, școlile și colegiile din Tecuci sunt gata pregătite pentru un nou an școlar, nu așa cum afirmă unii prin scrisuri că vezi dragă doamne nu s-au făcut deratizări, nu s-a dat cu spoială, nu s-au peticit ochiurile de geamuri sparte, nu s-au spălat interioarele. Și de toate vinovat e primarul.

Credeți că de mirosuri de detergenți, de perdele curate, de bănci și scaune noi, de gândaci eutanasiați sau nu, le arde copiilor când merg la școală sau la liceu? Credeți că e arde lor că ba primarul ba directorii pasează pisica unul la Altul? Nu.

În ziua de azi nu mai surprinde nimic pe nimeni.

Noul an şcolar nu va lua prin surprindere cârciumarii din jurul liceelor din Tecuci. Prevăzători, patronii de baruri şi-au înnoit stocul de băutură şi chiar au comandat ceva în plus. „Se ştie că din vacanţă elevii vin cu o sete incomensurabilă. Nu neapărat de cunoaştere, ci de băutură adevărată. Aşa că ne-am aprovizionat cum se cuvine. Setea lor trebuie cumva potolită”, a explicat Lică Baronel, patron de cârciumă lângă un colegiu tecucean.

Pentru ca succesul primei zile de şcoală să fie desăvâşit, patronii au şi comandat câteva baxuri de ţigări de la Moldoveni, pe care le vor desface pentru a vinde ţigaretele la bucată. „Abia aştept să revin la şcoală. În vacanţă mai trăgeam câte un şpriţ şi o ţigară când erau ai mei plecaţi de acasă. Destul de rar, adică. De-acum, chinul a luat sfârşit, ne întoarcem la treabă”, a spus Marin Firavul, licean.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s